dimarts, 6 de juny del 2017

La dona d'en Martin Guerre de Janet Lewis - Club de Lectura a Dòria Llibres





Dijous 8 de juny al club de lectura de Dòria Llibres parlarem de La dona d'en Martin Guerre de Janet Lewis, traduit per Marta Pera Cucurell i publicat per Viena Edicions



"El cas Martin Guerre és cèlebre. Aquest camperol del comtat de Foix havia marxat del seu poble arran d’un conflicte familiar. Quan hi va tornar, al cap de dotze anys, va trobar que un sòsia havia ocupat el seu lloc, fins i tot al llit conjugal. Va presentar una denúncia, seguida d’un llarg procés per esclarir la identitat de tots dos homes. L’any 1560, Arnaud du Tilh, l’usurpador —encarnat en la gran pantalla per Gérard Depardieu, a El retorn de Martin Guerre, la pel·lícula del 1982 dirigida per Daniel Vigne—, va ser declarat culpable i va morir penjat. Jean de Coras, aleshores conseller al Parlament de Tolosa, va publicar el relat d’aquesta «història prodigiosa del nostre temps». Montaigne l’evoca en el llibre tercer dels Assaigs, en el capítol titulat «Sobre els coixos»"

Fragment d'un capítol del llibre Quaranta nits amb Montaigne d’Antoine Compagnon, traduït per Jordi Martín Lloret i publicat per Blackie Books , en què s’al·ludeix al cas Martin Guerre.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada