diumenge, 12 de gener del 2020

"Poema a la durada" de Peter Handke amb Marta Pera Cucurell a la Sala Beckett



https://www.salabeckett.cat/espectacle/poema-durada-peter-handke/


Amb Marta Pera Cucurell
Festival Alcools
Direcció: Andreu Gomila
Organitza: Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia

En aquest llarg poema, el premi Nobel 2019 ens convida a viure el temps d’una manera profunda, en una mena de comunió plena de sentit que anomena ‘durada’, un temps de la consciència que només pot ser captat fragmentàriament i que és de difícil, o impossible, definició però que constitueix una de les experiències més plenes de la persona. A través del llenguatge poètic, mitjançant una sèrie d’imatges, de records i de la intuïció i l’emoció més que no pas de la raó, Handke ens endinsa en aquesta ‘durada’, que no té res a veure amb un èxtasi fora del temps ni amb el temps que mesuren els rellotges, que està lligada a l’experiència de l’ésser.
La seva traductora al català, la també poeta Marta Pera Cucurell, llegirà aquest llarg poema, dels més bells que s’han escrit en els últims 40 anys. I ens descobrirà altres perles de Handke, a banda de donar-nos conèixer la seva pròpia poesia, cristal·litzada en llibres com La quinta essència de la pols (Pagès Editors, 2019).

El festival Alcools

El festival Alcools vol portar la poesia contemporània a escena, aixecar espectacles poètics d’alt nivell i posar de manifest el bon moment de la poesia catalana actual, a banda d’estrènyer els lligams entre el món de la poesia, la música i el teatre. Va néixer el 2015 a La Seca-Espai Brossa amb l’objectiu de treure un moment la poesia dels bars i instal·lar-la als teatres, a fi d’arribar a més gent, convertir-la en un fet quotidià. El festival fa front a la seva sisena edició, programant, de nou a la Beckett, un recital al mes al llarg de tota la temporada.
Alcools és el recer dels grans poetes d’avui i dels músics, dels rapsodes i dels oïdors, del públic que estima la paraula ben dita i de la gent a qui agrada xerrar i escoltar.




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada